Tips voor ouders
Op deze pagina vindt u voorzieningen en mogelijkheden die worden aangeboden door partners die samen met u kunnen meedenken over zaken als vrije tijd, wonen en ondersteuning.

De GGD biedt diverse cursussen aan aan opvoeders van jongeren.
Bij voorbeeld: de cursus Beter omgaan met pubers of de cursus Positief opvoeden voor ouders van pubers. Ouders kunnen zich aanmelden voor een cursus, lezing of workshop via onze website (link)


Naar de sportvereniging of het zwembad, samen sporten met vriendjes en vriendinnetjes of een balletje trappen op het grasveld in de buurt. Voor veel kinderen de normaalste zaak van de wereld, maar hoe is dat voor een kind met een beperking? Sportservice West-Friesland biedt (ouders van) kinderen met een beperking, zowel lichamelijk als verstandelijk, ondersteuning bij het zoeken naar een passende sportactiviteit.
In West-Friesland worden in verschillende plaatsen activiteiten voor kinderen met een beperking georganiseerd. Zo kunnen bij de judovereniging Kiai in Hauwert zowel kinderen met een lichamelijke als kinderen met een verstandelijke beperking terecht voor judo-les. In Midwoud kan bij Pascal Proper aangepast gejudood worden. Een aantal verenigingen in de regio zoeken nog extra teamspelers om een team aan te vullen of spelers om een tweede team op te starten. Dit zijn handbalvereniging SEW in Nibbixwoud, hockeyvereniging HCWF in Hoorn. Zij zoeken mensen met een verstandelijke beperking. Voetbalvereniging Zwaagdijk zoekt nog een aantal jongens en meiden met een autistische stoornis die graag op zaterdag competitie spelen.
Kinderen met een zwakke motoriek, chronische aandoening of spierzwakte kunnen terecht bij o.a. Fitkids. Fitkids wordt gegeven in Hoorn bij fysiotherapie en fysiofitness Kersenboogerd en in Medemblik bij Centrum Fysiotherapie. Kinderen met overgewicht kunnen bij Centrum Fysiotherapie meedoen in het project Kids Fit. Ook gymvereniging VVW in Wervershoof heeft plek voor kinderen met een motorische achterstand. Het schaatsseizoen is ook alweer begonnen. STG Solid Aqua geeft G-schaatsen op de ijsbaan De Westfries in Hoorn. Natuurlijk zijn er nog veel meer beweegmogelijkheden in de regio.
Voor vragen over bovengenoemde activiteiten of persoonlijk contact met de regiomedewerker aangepast sporten in de regio West-Friesland kunt u bellen met 0229-28 77 02 of mailen naar abakker@sportservicewestfriesland.nl. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan onze website: www.aangepastsporten.info. Verenigingen die een beweegactiviteit hebben of willen opstarten voor mensen met een beperking kunnen voor ondersteuning terecht bij de regiomedewerker. Een cursus of workshop behoort ook tot de mogelijkheden.


Link


WAT IS AUTISME TV?
AutismeTV is een online televisiezender met programma’s en webinars over Autisme.
WAAR TE ZIEN
De uitzendingen worden online uitgezonden via onze website: www.autismetv.nl.
THEMA
Het algemene thema is Aan de slag met Autisme: deel uw verhaal !
Autisme TV biedt cliƫnten, ouders, professionals en wetenschappers een uniek platform om hun verhaal, ervaringen en inzichten te vertellen en te delen met iedereen die betrokken is bij autisme.
DOEL
Iedereen die met Autisme te maken heeft, heeft ervaringen, inzichten en kennis waar anderen hun voordeel mee kunnen doen. Door positieve verhalen te delen kunnen mensen elkaar inspireren en sterker maken.
SOCIAL MEDIA
AutismeTV is ook aanwezig op Facebook, Twitter en Linkedin. Via deze media worden mensen geprikkeld en benaderd om te reageren op allerlei onderwerpen. Een redactie gebruikt deze reacties voor het samenstellen van de tv-programma’s.